Op de Fiets in Rome

Klanten aan het woord

 • “Super leuke tour met de mooiste highlights van Rome, onze gids Carmen legde alles super duidelijk uit en maakte er echt een gezellige tour van! Zeker een dikke aanrader deze tour!”  Tielluh, Januari 2024

 • “Super! De gids was heel professioneel en wist op alles een antwoord. Ze was heel enthousiast om ons rond te leiden. Zeker een aanrader voor wie Rome bezoekt. Het brengt je op plaatsen waar je anders niet direct zou komen.”  Senne, Januari 2024

Vaak gestelde vragen

Wat zijn jullie voorzieningen voor kinderen?

 1. Kinderzitjes - We hebben kinderzitjes voor en achter. We zeggen zelf meestal van 1 jaar kan een kindje in een voorzitje. Maar dit ligt ook aan de ouders, vaak hebben ze al enige ervaring met een kinderzitje en hun kindje. Babies onder 1 jaar kunnen helaas niet mee.
 2. Child extension - Voor jongere kinderen hebben we de zogenaamde child extension. Die is geschikt voor kinderen tot max.7 jaar, (max.35 kg, max.130 cm lang). De extension wordt aan de fiets van een volwassene bevestigd en zo krijg je een soort tandemidee. De childextension en kinderfietsen zijn los te huur. Het gebruik van kinderfietsen en de child extension zijn bij de tourprijs inbegrepen.
 3. Kinderfietsen - Voor kinderen vanaf ca.6 jaar hebben we kinderfietsen en -helmen beschikbaar.
 • Voorzitje tot 15kg
 • Achterzitje tot aan 22kg
 • Kinderen in kinderzitjes tijdens de tours gaan gratis mee!
 • Kinderen (van 12 en jonger) kunnen ook met onze normale tours mee en krijgen in die gevallen 20% korting.
 • Het is gebruikelijk dat kinderen in de leeftijd van 1-4 jaar meegaan in een kinderzitje en vanaf 5 jaar meerijden op de child extension. Eventueel kunnen ze vanaf ca 7 jaar zelf fietsen.

Reserveren is noodzakelijk! Om zeker te weten dat we een extension of een kinderfiets beschikbaar hebben vragen we je om bij de reservering nauwkeurig de lengtes van de kinderen aan te geven.

Hebben de fietsen handremmen of terugtrapremmen?

 • In Italië zijn fietsen standaard uitgerust met handremmen. Dat is technisch ook beter te combineren met versnellingen (en die heb je met de Romeinse heuveltjes wel nodig!). Voor vertrek legt de gids alles rustig uit, desgewenst kun je nog een klein proefrondje maken in de straat. Fietsen met terugtrapremmen zijn op dit moment niet beschikbaar.

Hoeveel deelnemers heeft een groep?

 • De groepen bestaan uit maximaal 12 deelnemers per gids, de minimumgrootte is 3. Als er minder dan 3 deelnemers zijn neemt een Nederlandstalige medewerker van Topbike Rental & Tours contact met je op om te overleggen over alternatieve mogelijkheden. Voor grote groepen kunnen we desgewenst afwijkende afspraken maken.

Ben ik verplicht om een helm te dragen?

 • Ja, voor je veiligheid dragen alle deelnemers aan onze fietstours een helm.

Hoe lang van tevoren moet ik boeken om zeker te zijn dat er plaats is?

 • Om zeker te zijn van deelname vragen wij dringend om minimaal 24 uur vooraf te reserveren. Normaliter is een week van tevoren voldoende, maar in het hoogseizoen kunnen bepaalde dagen snel vol lopen.

Kan ik een geboekte tour ook annuleren?

 • Als je om wat voor reden dan ook je boeking moet annuleren, dan is onderstaande annuleringsregeling van kracht.
 • Langer dan 24 uur voor de starttijd van de tour: geen annuleringskosten
 • Korter dan 24 uur voor de starttijd van de tour, of no-show: totaalbedrag van de reservering
 • Uitzonderingen worden alleen gemaakt in geval van hevige regen. In overleg zoeken we naar een passende oplossing.
 • Er wordt niet voorzien in een restitutie van een eventuele aanbetaling als je te laat komt voor een tour of de tour niet afmaakt.
 • Of je belt met het nummer dat op de boekingsbevestiging staat.

Wat gebeurt er als het regent?

 • Als het hevig regent bij de start van de tour zal de tour niet vertrekken. In overleg kunnen we zoeken naar een alternatieve datum.
 • Als het begint te regenen na het begin van de tour, is er geen refund meer mogelijk. De gids neemt poncho′s mee.

Waar is het vertrekpunt van de tours?

 • Het meeting point en vertrekpunt van de tours is Via Labicana 49. In de boekingsbevestiging ontvang je gedetailleerde informatie over hoe je het beste het meeting point kunt bereiken.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen?

 • Na iedere reservering sturen wij altijd een bevestigingsmail naar het adres wat je hebt opgegeven bij de reservering. In deze mail staat nogmaals een overzicht van de door jou ingevulde gegevens. Deze mail ontvang je binnen enkele minuten na je reservering. Heb je niets ontvangen? Controleer dan eerst of je wel het juiste email adres hebt opgegeven of dat de mail niet is tegengehouden door het spamfilter (we merken dat dit vaak voorkomt bij gebruikers van een hotmail adres). Je kunt de tekst van de bevestigingsmail ook hier nalezen. Als er op die dag meerdere vertrektijden zijn voor dezelfde tour ontvang je van ons tijdig een email met je exacte vertrektijd.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als klant?

 1. Het kiezen van een tour die past bij je conditie
 2. Tijdig op het vertrekpunt arriveren en met de juiste kleding voor het seizoen
 3. Respecteren van de wetten en gebruiken van Italiƫ
 4. Het opvolgen van de aanwijzingen van de gids gedurende de tour
 5. Het respecteren van de rechten en privacy van de andere deelnemers

Een gids kan een klant verdere deelname aan een tour ontzeggen, als tijdens de tour blijkt dat verdere deelname de veiligheid en/of het fietsplezier van anderen in gevaar brengt.

Moet ik de gids nog een fooi geven?

 • Je bent in geen geval verplicht tot het geven van een fooi, de gids verwacht niets. Maar, in ItaliĆ« is het wel gebruikelijk om een kleine fooi achter te laten als blijk van waardering. Je bent daar uiteraard helemaal vrij in.

Wie zit er achter ′Op de fiets in Rome′?

 • ′Op de fiets in Rome′ is een product van Persoonlijk Rome, dé reisadviseur voor Rome. We hebben een jarenlange ervaring met het organiseren van programma′s in Rome. We krijgen veel vragen van klanten over mogelijkheden van fietstours in Rome. In Rome kozen we de beste partner uit die de fietstours uitvoert volgens onze hoge kwaliteitsstandaarden. Persoonlijk Rome treedt met ′Op de fiets in Rome′ op als bemiddelaar voor de aanbieder van de fietstours. De aanbieder heeft ons belast met en gemachtigd tot het afsluiten van transacties tussen de aanbieder en de gebruikers en tot het innen van betalingen van de gebruikers in naam en voor rekening van de aanbieder. Wij bieden zelf geen activiteiten aan en zijn daarom niet jouw contractpartner voor de servicecontracten. Wij treden niet zelf op als organisator, noch als verhuurder, verkoper of andere contractpartner met betrekking tot het servicecontract met jou.

Wie voert de tours uit?

 • De fietstours die je boekt via www.opdefietsinrome.nl worden uitgevoerd door Topbike Rental and Tours in Rome. Dit in Rome gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in fietstours en levert volgens ons de beste kwaliteit in Rome: zowel voor wat betreft de gidsen, het materiaal, de routes en de service.